Dansprojecten Primair Onderwijs

Dansprojecten Primair Onderwijs

Dans een basis voor je toekomst! Met ruimte voor fantasie & creativiteit. Bij Base4Dance leggen wij de nadruk op het stimuleren van zelfvertrouwen, lef en zelfstandigheid van de leerlingen. Doordat ons team uit HBO docenten bestaat brengen wij onze passie over bij de kinderen en geven wij op een verantwoorde manier dans door de kinderen dans te laten voelen en te ervaren. Hieronder vindt u het aanbod aan dansprojecten voor primair onderwijs.

Taal- en Rekendans

Jonge kinderen zijn van nature actief en bewegen graag; stilzitten past niet bij ze. Gelukkig is dit niet alleen goed voor hun energie, maar ook voor hun algehele ontwikkeling. Kinderen die veel bewegen, groeien op tot sociale, creatieve, gezonde en gelukkige individuen. Het samenvoegen van leren en bewegen is dan ook een waardevolle combinatie.

Sinds 2010 ervaren talloze jonge kinderen in Nederland en België de voordelen van Taaldans® en Rekendans®. Deze op ontwikkeling gerichte danslessen worden verzorgd door een gespecialiseerde docent, die wekelijks met de kinderen beweegt. Door dans, zang en spel met tastbare materialen komt het volledige (VVE) thema tot leven. De SLO-doelen voor taal en rekenen staan centraal, alles wordt daarbij op een speelse, zingende en bewegende manier aangeboden.

Kosten

Ontvang 4 lessen inclusief een overleg over de SLO-doelen en thema’s waarin ik ondersteuning kan bieden voor slechts €300. Voor meerdere groepen maak ik graag een op maat gemaakte offerte. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Dansen Met Cultuur

Ken jij de boerenplof? Dit is een traditionele boerendans die een glimlach tovert op ieders gezicht. Deze folkloristische dans is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief. Met opzwepende muziek en enthousiaste bewegingen brengen we de geschiedenis tot leven.

Speciaal voor scholen bieden we een unieke ervaring waarbij we de boerenplof verbinden met de ’three step polka’ van het eiland Sint Maarten. Een bijzondere combinatie die een brug slaat tussen Nederland en het eiland. Breng een stukje geschiedenis in de klas en geniet samen van plezierige dansmomenten.

Kosten

Voor de Polkaplof vraag ik €65,- per uur.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie of een op maat gemaakt programma.

Dansende Dieren

Duik in de veelzijdige wereld van het dierenrijk! In onze eigen omgeving komen we al zoveel bijzondere dieren tegen, zoals de pauw, vogels, kikkers, reigers, katten en honden. Elk dier heeft zijn eigen unieke bewegingen. Samen gaan we op avontuur, geïnspireerd door een zelfverzonnen verhaal.

Leer hoe je dieren herkent en ontdek hun unieke bewegingspatronen. Zijn ze sociaal of dansen ze solo? Onze dierenrijk danslessen verkennen dit alles en meer. En als je verder wilt gaan dan dans, informeer dan naar de mogelijkheden voor beeldende kunst of theaterlessen als aanvulling.

Laat je betoveren door het dierenrijk en breng een educatief stukje natuur naar de klas!

Kosten

Voor de Dierenrijk danslessen vraag ik €65,- per uur.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie en aangepaste programma-opties.

Dans Een Sport

Ontdek het stoere van het combineren van sport en dans! Een perfecte manier om iedereen in beweging te krijgen.

Hoe ziet een warming-up eruit bij voetbal, honkbal, hockey of judo? Beeld je in dat we alles samenvoegen op opzwepende muziek en zo een unieke dans creëren. Samen met de leerlingen gaan we aan de slag om een sportdans te ontwikkelen, waarbij we diverse bewegingen uit verschillende sporten integreren. Op deze manier ervaren we de opvallende overeenkomsten tussen sport en dans.

Als school kun je je voorkeur opgeven voor een specifieke sport en wij zorgen voor een op maat gemaakte sportdanservaring!

Kosten

Voor de Dans Een Sport lessen vraag ik €65,- per uur.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie of om jouw voorkeur voor een sport te overleggen.

Dansen Met ‘Druppeltje Dauw’

Stap in de wereld van ‘Een dagje met Druppeltje Dauw’, waar hij allerlei avonturen beleeft met de letter D.

In onze workshop dansen we op verschillende manieren met de D’s uit het boekje, zoals Danst, Deinst, Drentelt, Duwt, en meer. Beleef samen met ons dit avontuur en ontvang na de workshop ook het boek van Druppeltje Dauw. Hiermee kan de leerkracht het boek opnieuw voorlezen in de klas, waardoor de kinderen de avonturen opnieuw kunnen beleven.

Maak leren leuk en interactief met deze dansworkshop gebaseerd op het Dansante verhaal van Druppeltje Dauw!

Kosten

Voor de Druppeltje Dauw danslessen vraag ik €65,- per uur en eenmalig €20,- voor het ‘Een dagje met Druppeltje Dauw’ boek.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie en maak van leren een Dansend avontuur.

Dansen in Het Museum

Leven de schilderijen in het museum een eigen leven? Dansen ze of verbergen ze geheimen?

In onze workshop gaan we op avontuur met bekende kunstwerken zoals de Nachtwacht, Het Meisje met de Parel, Mondriaan en nog veel meer. De wereld van de schilderkunst opent nieuwe perspectieven op de geschiedenis voor leerlingen. Door deze kunstwerken te dansen, blijft die geschiedenis hen voor altijd bij!

Ontdek welke technieken zijn gebruikt bij het schilderen en breng deze tot leven in dansvorm. Het enthousiasme groeit als kinderen door bewegingen steeds meer details in de schilderijen ontdekken.

Neem jouw leerlingen mee in het museum, waar kunst en dans samenkomen!

Kosten

Voor de Museum danslessen vraag ik €65,- per uur.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie en maak van geschiedenis een levendige danservaring.

Dans Op Reis

Ga met ons op reis en ontdek de wereld door dans! Boek nu je reis, want Base4Dance biedt op maat gemaakte dansworkshops, geïnspireerd door de landen waar jullie op school mee bezig zijn.

Of het nu Azië is met betoverende Bollywood en Japanse danskunst of een reis door Afrika met levendige Afrikaanse dans, wij brengen deze culturen rechtstreeks naar de klas.

Onze dansworkshops bieden kinderen een onvergetelijke reis, waarbij ze kennismaken met verschillende bewegingen en culturele gebruiken.

Laat ons reisbureau Base4Dance weten welke landen jullie momenteel verkennen, en wij transformeren het klaslokaal in een reis door beweging en cultuur!

Kosten

Voor de Dans Op Reis lessen vraag ik €65,- per uur.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie en maak van jullie leeromgeving een dansbestemming.

Wilt u een pakket samenstellen voor meerdere groepen of heeft u andere vragen over de pakketten? Neem dan contact met ons op!