Aniek Weenk

Aniek Weenk

Mijn naam is Aniek Weenk, geboren in Hengelo. Mijn hele leven lang doe ik al 1 ding en dat is dansen.

Ik ben begonnen als amateur danser maar vanaf de middelbare school werd het serieus en ging ik naar de vooropleiding Theaterdans in Enschede. Vanuit de vooropleiding ben ik vervolgens door gegaan naar Artez dansacademie, opleiding Docent Dans in Arnhem. Mijn specialisatievakken waarin ik ben afgestudeerd zijn klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, kinderdansen en improvisatie. Na mijn opleiding ben ik bezig gegaan met streetdance.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik een paar jaar gewerkt en toen toch gekozen voor een tweede opleiding. Ik heb toen gekozen voor de PABO aan het Saxion in Deventer. In 2015 ben ik hiervan afgestudeerd.

Het geven van danslessen vind ik  geweldig. Het plezier wat de leerlingen erin hebben geeft mij  weer energie. Naast dat veel kinderen het heel leuk vinden is het ook nog eens heel goed voor hun ontwikkeling. Ze leren hun lichaam kennen, omgaan met andere kinderen, bewust worden van de ruimte om hun heen, muzikaliteit en natuurlijk hun creativiteit.

Naast de gewone groepen geef ik ook twee keer per week les aan een groep kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Hier gaat het niet zo zeer om het perfect uitvoeren van de passen maar vooral om het plezier en het zelfvertrouwen dat het ontwikkeld.